Holmöns Hembygdsblogg

HistorikNyheter

Posted by Karin 25 Jan, 2015 16:45:12

I samband med uppdatering av hemsidan, lägger jag in gammal information här. /Karin F

Holmödagen 2013

Gick av stapeln lör 20 juli. Många kom för att sälja bröd, fisk, hantverk, böcker, loppisprylar. Gott fika som vanligt. Bosse Forsman från Holmöteatern utsågs till hedersmedlem i föreningen. Båtkapellet underhöll. Nytt i år var en bakelsetävling som blev en stor succé. !0 bakelser tävlade om juryns gunst. Vann gjorde "Havtorn under is" skapad av Emma Forsgren. Nästa år ska bakelsen serveras under Holmödagen.

Recept på Förstaprisbakelsen

SE BILDER I BILDGALLERI!ET!

Utestädning på Holmögården den 6 juni 2013

Vi börjar klockan 10.00

Som vanligt bjuds på soppa med kaffe och kaka!

Tack till Birgitta, Lasse, Lotta, Torbjörn, Karin, Ulla, Clarissa, Margareta, Lena och Elisabeth som har iordningställt Bergudden och Holmögården inför den väntade invasionen av gäster.

Här lite försommarinformation från Holmöns Hembygds- och Intresseförening:

Vandrarhemmen är igång. De första gästerna kom redan den 11 maj.

Inomhusstädningen är avklarad i bägge vandrarhemmen.

Den 6 juni gör vi tillsammans fint runt Holmögården (se bifogad inbjudan).

Årets vandrarhemsvärd heter Daniel Wåhlberg och börjar den 15 juni.

Lotterivinster till Midsommarfirande och Holmödag tas med glädje emot.

De som vill bidra med bakning kan boka sig på särskild lista som kommer att anslås. Ansvarig är Ronja Lindkvist, tel: 073-814 55 91

Vi hoppas att ”Panget” öppnar den 14 juni /Styrelsen

Välkomna till en ny säsong för Holmöns Hembygds- och Intresseförening 2013!

Redan i maj måste vi börja ställa i ordning vandrarhemmen. Anmäl dig för att städa ett rum! Du får städa när du vill under första halvan av maj. Välj ut ett rum som du vill städa och skriv upp dig på listan, som finns på affären. Städutrustning finns på plats. Belöning i form av soppa och fika får du den 6:e juni på Holmögården.

För att få tillgång till nyckel ring 070-210 06 07 eller 070-625 64 93

Helgen den 25-26 maj är det uthyrt för barndop på Holmögården och helgen därefter intar en barnkör från Härnösand Bergudden.

Den 6 juni städar vi alla som vanligt mest utomhus. Vi bjuder som vanligt alla medhjälpare på soppa och fika.

En del åtgärder måste vidtas med huset. Troligen får vi föreläggande om att byta tre dörrar i övre våningen samt montera en utrymningstrappa på norrgaveln samt ytterligare några brandskyddsåtgärder. Det spruckna avloppsröret från övre våningen och hängrännor och stuprör måste bytas.

Barnmorskebostaden såldes i höstas. Tre anbud inkom. Samtliga slutade på 250000:- kronor. Som köpare antogs Gunborg Rönnberg, vår förutvarande hyresgäst. Gunborg flyttar den 1 maj ut på Holmön och börjar därefter dagpendla till Umeå.

Holmöspelet flyttar i år till Sävar.

Då det inte blir någon teater har vi utrymme för andra kulturaktiviteter. Kom gärna med idéer. I fjol provade vi att ha en ”växtbytardag”. Intresset verkade inte så stort, men vi tänker prova i år igen och nu har vi lagt in det i vårt program.

Vi behöver fler medlemmar som ställer upp för föreningen. Frivilliga arbetsinsatser är välkomna på plats i Holmögården och på Bergudden, men även bakning och lotterivinster är välkomna bidrag.

Se bilder i Bildgalleri!

Årsmöte 2013Nyheter

Posted by Karin 21 Jul, 2013 16:46:01

Årsmöte för Hembygdsföreningen idag.
Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Det blev inga förändringar i styrelsen. Ulla fortsätter som ordförande. Monika som sekretare. Karin som kassör. Lotta som ledamot. Clarissa och Ronja som suppleanter.

Avslut säsongen 2012Nyheter

Posted by Karin 26 Mar, 2013 13:06:56

Säsongen är slut för Hembygdsföreningen

Vi avslutade året med växtbytardag och fika. Det fanns en hel del fikabröd kvar efter sommarens aktiviteter. Tyvärr var det inte så många som kom, men vi som var där hade trevligt.

Styrelsen beslutade den 11 sep att sälja Barnmorskebostaden efter att ha granskat de 3 anbud som kommit in. En del medlemmar var inte nöjda med styrelsens beslut av olika skäl och har krävt en extrastämma. Hittills har styrelsen inte funnit att tillräckligt många krävt det för att kalla till extrastämma.

Medlemsmöte 27 marsNyheter

Posted by Karin 01 Jul, 2012 20:34:46

Medlemsmötet i kvarterslokalen på Tomtebo var välbesökt. Roger Lundgren distriktschef på Trafikverket och lokalt ansvarig för färjeförbindelsen på Holmön deltog tillsammans med en medarbetare. De var bägge nya i sina positioner och kunde inte berätta särskilt mycket nytt. Till sommaren ska Helena Elisabeth och Öfararen trafikera leden som förra sommaren.

Föreningen bjöd på fika och överblivet kaffebröd lottades ut.

Barnmorskebostaden uthyresNyheter

Posted by Karin 15 Sep, 2011 13:24:24

Se annons på Blocket

SurströmmingNyheter

Posted by Karin 04 Sep, 2011 20:38:05

Drygt 30 medlemmar deltog i den traditionella Surströmmingsfesten. Stämningen var glad och strömmingen god. Vi avslutade med hembakta kakor som blivit över från årets arrangemang.

SurströmmingNyheter

Posted by Karin 12 Aug, 2011 23:17:19

Hembygdsföreningen bjuder sina medlemmar på Surströmmingsfest lördag 27 augusti kl. 18.00 på Holmögården.

Anmälningslista finns på affären.

Välkomna!

Ny ordförandeNyheter

Posted by Karin 12 Aug, 2011 23:15:48

Vid årsmötet 24 juli valdes en ny ordförande till Holmöns Hembygds- och Intresseförening. Ulla Löfgren tar över.

Birgitta Holmberg avtackades efter många års träget arbete för föreningen.