Holmöns Hembygdsblogg

Om Hembygdsbloggen

Bloggen ska löpande presentera ev. nyheter.

Välkommen med kommentarer.

NyheterSkapad av Karin 25 jan, 2015 16:45:12

I samband med uppdatering av hemsidan, lägger jag in gammal information här. /Karin F

Holmödagen 2013

Gick av stapeln lör 20 juli. Många kom för att sälja bröd, fisk, hantverk, böcker, loppisprylar. Gott fika som vanligt. Bosse Forsman från Holmöteatern utsågs till hedersmedlem i föreningen. Båtkapellet underhöll. Nytt i år var en bakelsetävling som blev en stor succé. !0 bakelser tävlade om juryns gunst. Vann gjorde "Havtorn under is" skapad av Emma Forsgren. Nästa år ska bakelsen serveras under Holmödagen.

Recept på Förstaprisbakelsen

SE BILDER I BILDGALLERI!ET!

Utestädning på Holmögården den 6 juni 2013

Vi börjar klockan 10.00

Som vanligt bjuds på soppa med kaffe och kaka!

Tack till Birgitta, Lasse, Lotta, Torbjörn, Karin, Ulla, Clarissa, Margareta, Lena och Elisabeth som har iordningställt Bergudden och Holmögården inför den väntade invasionen av gäster.

Här lite försommarinformation från Holmöns Hembygds- och Intresseförening:

Vandrarhemmen är igång. De första gästerna kom redan den 11 maj.

Inomhusstädningen är avklarad i bägge vandrarhemmen.

Den 6 juni gör vi tillsammans fint runt Holmögården (se bifogad inbjudan).

Årets vandrarhemsvärd heter Daniel Wåhlberg och börjar den 15 juni.

Lotterivinster till Midsommarfirande och Holmödag tas med glädje emot.

De som vill bidra med bakning kan boka sig på särskild lista som kommer att anslås. Ansvarig är Ronja Lindkvist, tel: 073-814 55 91

Vi hoppas att ”Panget” öppnar den 14 juni /Styrelsen

Välkomna till en ny säsong för Holmöns Hembygds- och Intresseförening 2013!

Redan i maj måste vi börja ställa i ordning vandrarhemmen. Anmäl dig för att städa ett rum! Du får städa när du vill under första halvan av maj. Välj ut ett rum som du vill städa och skriv upp dig på listan, som finns på affären. Städutrustning finns på plats. Belöning i form av soppa och fika får du den 6:e juni på Holmögården.

För att få tillgång till nyckel ring 070-210 06 07 eller 070-625 64 93

Helgen den 25-26 maj är det uthyrt för barndop på Holmögården och helgen därefter intar en barnkör från Härnösand Bergudden.

Den 6 juni städar vi alla som vanligt mest utomhus. Vi bjuder som vanligt alla medhjälpare på soppa och fika.

En del åtgärder måste vidtas med huset. Troligen får vi föreläggande om att byta tre dörrar i övre våningen samt montera en utrymningstrappa på norrgaveln samt ytterligare några brandskyddsåtgärder. Det spruckna avloppsröret från övre våningen och hängrännor och stuprör måste bytas.

Barnmorskebostaden såldes i höstas. Tre anbud inkom. Samtliga slutade på 250000:- kronor. Som köpare antogs Gunborg Rönnberg, vår förutvarande hyresgäst. Gunborg flyttar den 1 maj ut på Holmön och börjar därefter dagpendla till Umeå.

Holmöspelet flyttar i år till Sävar.

Då det inte blir någon teater har vi utrymme för andra kulturaktiviteter. Kom gärna med idéer. I fjol provade vi att ha en ”växtbytardag”. Intresset verkade inte så stort, men vi tänker prova i år igen och nu har vi lagt in det i vårt program.

Vi behöver fler medlemmar som ställer upp för föreningen. Frivilliga arbetsinsatser är välkomna på plats i Holmögården och på Bergudden, men även bakning och lotterivinster är välkomna bidrag.

Se bilder i Bildgalleri!

• Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real